sobota, 9. november 2019

8. teden (21.10.−27.10.)


Un niño educado sólo en la escuela es un niño sin educación

 −George Santayana


Pretekli teden se je izkazal za precej nevarnega. V ponedeljek sem se precej močno porezala na okrušeni stekleni hokejki (laboratorijski pripomoček, ki se uporablja za opravljanje razmaza kulture na trda gojišča). V torek je Lucy pripravljala 5M NaOH in ko je postavila čašo na magnetni mešalnik, je ni takoj pokrila s parafilmom. Ko sem zrak vdihnila skozi usta, se mi je zaletelo. Začela sem hlastati za zrakom, nikomur ni bilo jasno zakaj, sama pa jim nisem mogla povedati. Kar par sekund je trajalo, da so iz mojega kriljenja z rokami razbrali, da je kriv NaOH in ga pokrili. Naslednji dan sem na gojišča nacepljala celice. Takrat pa je sodelavki z zgornje police padla (na srečo prazna) stiroporna škatla. Zadela je mojo glavo, mi z nosa zbila očala ter se odbila naravnost v plamen. K sreči smo jo pravočasno umaknili in izgubili zgolj en vzorec. Na škatli, gojiščih ali meni ni bilo nobene škode. 

V petek pa smo vseeno teden srečno zaključili s službeno večerjo, katere so se udeležili ljudje iz celega inštituta in tako proslavili, da smo preživeli še en teden.

V soboto sva se z Alijem po odhodu deklet odpravila v mestece Port Saplaya, katerega so par dni prej obiskale tudi one.
Urbanistično načrtovanje Port Saplaye je precej nenavadno, saj je sestavljena iz linije stavb, ki poteka ob plaži in se nadaljuje v pristanišče, ki se nahaja v središču mesta.
Ta karakteristika je skupaj s toplimi pastelnimi barvami fasad kriva za to, da je mestece dobilo naziv ''male španske Benetke''.

Satelitski pogled na to neobičajno mesteceNi komentarjev:

Objavite komentar

12. teden (25.11.−1.12.)

Lo mágico de casa es que se siente bien irse y se siente aún mejor volver  − Wendy Wunder Moj zadnji teden v laboratoriju je minil...